sábado, 24 de diciembre de 2011

Començant a treure profit de les tecnologies

Després d'adonar-me que no estic aprofitant gens la tecnologia del meu voltant per fer-me la vida més fàcil he decidit mirar de treure'n més profit.
Soc estudiant de la Universitat de Girona i en una de les assignatures, Ciències, hem de preparar un dossier, en grup, per final de curs amb totes les practiques realitzades al laboratori.
Per la primera practica va ser impossible, però per la segona que va tenir lloc el passat dijous, vaig decidir portar l'ordinador portàtil, perquè tinc que estar prenent apunts de la practica a mà per després passar-los a ordinador? Aixi dons el primer que vam fer va ser fer un Google Docs, per tal de que tots els membres del grup tinguem dret a veure i editar el document que anem fent durant el curs.
un cop dins la practica mentre un membre del grup anava escrivint: els materials, el procediment, els resultats... un altre estava fent fotos de l'experiment amb un smartphone, que aquest a la vegada anava enviant les fotos al ordinador per correu electrònic i la resta d'integrants del grup anàvem realitzant l'experiment.
S'ha de dir que es treballa una miqueta més lent, però ara ja tenim passat a l'ordinador una feina que de l'altre manera encara estaria a la carpeta esperant per ser passada.
Per la següent practica mirarem de gravar-la en vídeo, una mica per fer "realitat augmentada" i aixi no perdre detall.
Bones festes.

1 comentario:

  1. Així és com hauríem de treballar, aprofitant el temps i els recursos.
    Transmetre la manera d'estudiar i el treball cooperatiu és el que farem amb els infants que tinguem la sort de tenir a l'aula.
    M'agrada veure que hi haurà professors amb recursos a l'aula i penso que aquesta metodologia agradarà a grans i petits!

    ResponderEliminar